Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Bobby Gillespie modellar för Acne Studios

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-01-18 14:02  |  Lästid: 3 minuter

En av 90-talets absolut största stilikoner var Bobby Gillespie. Efter att ha varit trummis i 80-talets coolaste band, Jesus & Mary Chain, lämnade Gillespie det skotska bandet för att bilda sin egen grupp, Primal Scream. Väl där lyckades Bobby och resten av Primal Scream revolutionera musikvärlden tre gånger om på 90-talet med sin innovativa blandning av house, dub, gospel, rock’n’roll och krautrock.

primal copy

Jesus & Mary Chain och Primal Scream.

Det var inte bara Bobby Gillespies musik som var stilbildande, hans kläder och look var lika väl uttänkt och full av referenser som Primal Screams musik. Ena veckan klädde sig Gillespie i prickiga 60-talsblusar, för att andra dagen gå klädd i skinnjacka och utsvängda kostymbyxor. Mot slutet av 90-talet var han en av de första rockstjärnorna som klädde sig i A Bathing Ape, Undercover och andra då ultrahippa streetwearmärken.

bobbyanotherman

Foto: Harley Weir för Another Man.

Bobby Gillespie har fortsatt att vara en stilikon även på 2000-talet. För några år sedan modellade han för Marc Jacobs, och i höstas syntes han på omslaget till kreddiga magasinet Another Man.

bobbyanotherman2

Foto: Harley Weir för Another Man.

När Acne Studios designer Jonny Johansson ritade pre fall-kollektionen på damsidan inför nästa höst insåg han att bland trenchcoatsen i läder, de utsvängda byxorna och marockanskt mönstrade kaftanerna hade han designat en kollektion åt Bobby Gillespie. Sagt och gjort, på bilderna för den kommande kollektionen modellar den snart 55-årige Gillespie Acne Studios damkollektion. Ett uppfriskande och modernt tilltag som är ytterligare ett bevis på hur könsgränserna för mode håller på att suddas ut.

– Jag har alltid varit intresserad av sättet kläder kan uttrycka vem man är. Ofta har jag inspirerats av musikers självförverkligande. När jag gjorde klart den här kollektionen insåg jag att jag hade ritat en look åt Bobby Gillespie, säger Jonny Johansson.

1-acnestudios-prefall2017 2-acnestudios-prefall2017 3-acnestudios-prefall2017 4-acnestudios-prefall2017 5-acnestudios-prefall2017 6-acnestudios-prefall2017 7-acnestudios-prefall2017 8-acnestudios-prefall2017 9-acnestudios-prefall2017 10-acnestudios-prefall2017
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-01-18 20:57