Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Bianca Chandon hyllar 70-talets nattklubbar

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-01-20 17:24  |  Lästid: 3 minuter

Bianca Chandon är ett märke som snabbt seglat upp som ett av modevärldens hetaste på herrsidan. Som så mycket annat just nu har det sina rötter i skejtvärlden, hos skejtlegendaren Alex Olson närmare bestämt. Förutom ett hårfagert yttre och flinka fötter har nämligen Alex Olson ypperlig smak och känsla för detaljer.

alexolson copy

Alex Olson som står bakom Bianca Chandon. Frank Ocean är ett av märkets många fans som bär den hajpade ”Lover”-hoodien.

Hans märke Bianca Chandon är egentligen helt uppbyggt på t-shirtar och hoodies med prints, men istället för blaffiga loggor och hårdrocksaktiga typsnitt har Bianca Chandon lyckats bygga upp en pastellfärgad värld där disco, poolpartyn på Fire Island och ravekultur står för inspirationen.

biancacampaign

I dagarna släppte märket en kollektion tillsammans med trendiga Los Angeles-butiken Union. Tre t-shirts har gjorts för att hylla klubbkulturen i Los Angeles på 70-talet där alkoholfria discon och nattklubbar öppnades för att låta ungdomar dansa till disco. Klubbarna blev en frizon för ungdomar, homosexuella och afroamerikaner som inte fick plats någon annanstans.

bianca paradise
bianca chandon peech copy

I tidigare kollektioner har Bianca Chandon hyllat Larry Levan och hans klubb Paradise Garage som lade grunden till dagens klubbkultur.

Under 80-talet stängdes klubbarna, varför Bianca Chandon och Union vill bevara minnet av en tid då nattlivet var mer inkluderande. Delar av intäkterna kommer gå till The Trevor Project, en organisation som ska motverka självmord hos HBTQ-personer.

bianca9 copy bianca5 copy bianca1 copybianca11 bianca3 copy bianca7 copy

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-01-20 17:32