Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

Tom Cehlin Magnusson

André 3000 släpper svenska sneakers

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2017-08-02 17:02  |  Lästid: 2 minuter

Atlanta-bördige André 3000 är inte bara världens kanske bästa rappare och en av planetens snyggaste män med en garderob som skulle få de flesta att börja dregla. Som Café skrev om tidigare i våras så är han även svenska Tretorns senaste samarbetspartner, ett samarbete som får betraktas som något oväntat när hans kollegor inte brukar nöja sig med kollaboratörer mindre än giganter som Adidas, Nike eller Puma.

Men så har André 3000 under sin karriär i Outkast gjort sig känd som någon som går sin egen väg, både musikaliskt och stilmässigt. Iklädd turban, kimono, päls, Ivy League-kostymer från 30-talet eller bara kalsonger rappade André och Big Boi om rymden, politik, sex och allt däremellan till beats som hämtade inspiration från så oväntat håll som dub, drum’n’bass, country och långsam, långsam funk.

I en intervju med Complex berättar André att hans relation med Tretorns klassiska Nylite-sneaker går längre tillbaka än vad man skulle kunna tro.

– Vad vi brukade göra var att ta vita Nylites och köpa färgmedel i mataffären, och sedan doppa skorna så att du fick dina egna färger. De kunde vara gröna, de kunde vara orange: Tretorn gjorde inte ens skorna i de färgerna då. Det var en stor grej med att färga saker. När jag först träffade Big Boi så färgade jag några byxor åt oss, jag tror att mina var orange och hans turkosa.

Resten av intervjun är delvis en deppig historia då rapparen menar att det troligtvis inte kommer mer musik från Outkast, och att han idag inte är speciellt exalterad av att rappa. Han menar att även de bästa rappare likt boxare blir för långsamma efter en viss ålder (den som har hört André på Frank Oceans senaste skiva vet att detta inte nödvändigtvis är sant). Istället är han mer exalterad av att rita:

– Jag börjar det mesta från ett ritblock, och det är egentligen min inspiration. Bara att brainstorma från ett blankt papper, att tänka rent från ett barns tankesätt istället för att se något på gatan och kopiera det, säger André.

Kolla in André 3000:s kollektion för Tretorn på märkets amerikanska hemsida

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2017-08-02 17:07